این دولوپر ها ( توسعه دهندگان املاک تجاری) هستند که به طرح و معماری معنا می بخشند! هویت طرح و معماری در صنعت ساختمان و به خصوص برای مراکز تجاری بایستی به گونه ای باشد که نه تنها مرکز تجاری را از دیگر رقبا متمایز کند، بلکه به نیازهای بازار و جامعه پاسخ دهد .در این جا شرکت های توسعه دهنده ( Developer) هستند که با توجه به عملکرد مورد نظر، رقبا، محل و… معماری و طرح مراکز خرید را به جهتی هدایت میکنند که امروز و آینده، مردم برای استفاده از خدمات به این مراکز جذب شوند.
شرکت های توسعه دهنده (Development solution) در پی بزرگ شدن بازار جهانی و بوجود آمدن رقابت شکل گرفتند. این شرکت ها در صنعت ساختمان، مشاوران برجسته و متخصصانی هستند که از زمان ایده پردازی و تصمیمگیری های اولیه برای ساخت تا مراحل بهرهبرداری در جهت رسیدن به بالاترین ارزش پروژه ها به کارفرما مشاوره فنی و علمی میدهند. این دانش در ایران دانشی نوظهور محسوب میگردد و دوان ایرانیان اولین شرکت توسعه دهنده development solution ایران در حوزه صنعت ساختمان است.
فعالیت های شرکت توسعه دهنده و فعالیت هایی که از آن با نام توسعه یاد میکنیم در صنعت ساختمان شامل مواردی از جمله تحقیقات بازار، بازاریابی، طراحی، ساخت و ساز، تأمین اعتبارات پروژه، حسابداری، تعیین هویت پروژه و برندینگ، برگزاری کمپین های بازاریابی، مدیریت املاک تا فروش یا اجاره ملک به کاربران نهایی و … است که چرخه ای طولانی دارد. درواقع فرآیند توسعه املاک روندی متوالی است و تا رسیدن به بالاترین و بهترین ارزش استفاده از ملک به صورت فرآیندی ادامه دار می باشد.
یکی از موارد بنیادی که در فرآیند توسعه در صنعت ساختمان بسیار مهم و حیاتی است و به نوعی اولین قدم و زیربنای فعالیت های بعدی میباشد، مفهوم پوزیشنینگ و برندینگ ساختمان است. خلق برند در صنعت ساختمان با موقعیت، طراحی و عملکرد، خدمات ارائه شده و به طور کلی تصویری که استفاده کنندگان از ساختمان دارند در ارتباط است. از آن جا که امروزه استفادهکنندگان و مشتریان، خود در فرآیند ساخت نقش آفرینی می کنند، برندینگ یک ساختمان را نمیتوان امری قطعی درنظر گرفت بلکه توسعه دهندگان صنعت ساختمان بایستی طی یک روند متوالی و با شکل گیری رابطه تعاملی با مخاطبان، خواسته های مخاطبان را در اولویت طراحی و معماری ساختمان های خود قرار دهند.
شرکت توسعه دهنده دوان، به عنوان توسعه دهنده پروژه مراکز تجاری تفریحی زنجیره ای سیتادیوم، از مرحله ایده پردازی اولیه و بوجود آمدن کانسپت پروژه تا مرحله نهایی و رسیدن به بهترین ارزش استفاده از این پروژه درکنار کارفرما حضور دارد. برنامه توسعه را به صورتی تدوین می کند تا تنها بحث طراحی فیزیکی ساختمان ها مدنظر نباشد و در همه ابعاد توسعه از طراحی معماری گرفته تا عملکرد و خدمات ارائه شده توسط ساختمان و …. به تعامل مخاطبین با مرکز تجاری و سطح رضایت آن ها توجه شود. برنامه توسعه منعطف تدوین شده برای سیتادیوم با تدوین چارپوب های نوآورانه و خلاق منجر به ادامه حیات طولانی مدت مراکز تجاری تفریحی سیتادیوم خواهد شد و سیتادیوم عنوان برندی توسعه خواهد یافت که بتواند به نیازهای بازار امروز و آینده را پاسخ دهد.
فرآیند توسعه سیتادیوم رشت، با تحقیقات بازار و شناخت رقبای احتمالی، شناخت فرهنگ مردم شهر، بررسی علایق، سلیقه های مردم، کمبودهای شهر و … شروع شد و کانسپت اولیه سیتادیوم بر مبنای تحقیقاتی جامع شکل گرفت. تیم توسعه دهنده سیتادیوم در پی این است که با خارج کردن سیتادیوم از فعالیتهای تک عملکردی، به نیازهای شهر و منطقه پاسخی شایسته دهد. با در نظر گرفتن این موضوع، طرح اولیه معماری این مرکز تجاری به صورت یک ساختمان سه طبقه با نظارت تیم توسعه دهنده شکل گرفت.
به کارگیری رویکردی منعطف در توسعه سیتادیوم رشت امکان تغییر نما، اضافه کردن یک طبقه به عنوان طبقه فرهنگی و همچنین استراتژی هوشمندانه ساخت سیتادیوم در دو فاز، امکان تغییر طرح معماری را در حین انجام کار و بدون تداخل در پیشرفت فیزیکی فرآهم آورده است. چارچوب هایی که برنامه توسعه برای طرح معماری و معماران پروژه سیتادیوم تعیین کرده است، سیتادیوم را در جهتی هدایت کرد که فضای مناسب برای بازآفرینی تعاملات فرهنگی و اجتماعی را به عنوان طبقه چهارم به مجموعه اضافه کند. سیتادیوم رشت قصد دارد تا با رویکردی منعطف و تغییر متناسب با نیازهای مخاطبانش به یک برند در حوزه مراکز تجاری تبدیل شود.
همچنین حضور تیم سیتادیوم در ارومیه در حین ساخت فاز اول پروژه و تعامل با مخاطبان مرکز تجاری در حین ساخت فاز یک و پس از ساخت و بهره برداری این فاز دید جامع و تکمیلی نسبت به نیازها و سلایق مخاطبان و کمبودهای شهر بدست داد تا طرح معماری و هویت سیتادیوم را متناسب با نیاز مخاطبان تغییر شکل دهیم. دیزاین دوباره طرح فاز دوم سیتادیوم ارومیه در جهت برندینگ سیتادیوم ارومیه به عنوان مرکز تجاری مناسب برای مردم غرب کشور صورت گرفته است.
امروزه شاهد گسترش مراکز تجاری در همه شهرهای ایران هستیم که نشان از نیاز جامعه مدرن می دهد، ولی آیا اگر این مراکز همه به یک شکل و بدون توجه به مزیت های رقابتی، صرفا با کپی برداری از یکدیگر ساخته شوند، همه ی آن ها می توانند به یک اندازه موفق شوند؟ و یا باید چیزی فراتر از این در هرکدام از آن ها وجود داشته باشد تا امروز و آینده، مردم را برای استفاده از خدمات، به این مراکز بکشاند؟ توسعه ای که شرکت دولپمنت دوان به دنبال آن است، توسعه ای آینده نگر است که اثر متمایزی را ایجاد می کند.